İndere Köyü İlkokulu Tarihçesi

Okulumuz ilçe  merkezine uzaklığı 17 km, il merkezine uzaklığı52 km dir.  Okulumuzun 1983 yılında inşaatı tamamlanmış,1983 tarihinde eğitim öğretime açılmıştır. Okulumuz  İndere  İlköğretim Okulu adını taşıyorken 5. Sınıfa kadar eğitim- öğretim faaliyeti sergiliyorken, yapılan sistem değişikliğine paralel olarak 2012 yeni sezonunda İndere  İlkokulu  adını almış, 4. Sınıfa kadar eğitim görülmeye başlanmıştır.

Okulumuzda 2 derslik mevcuttur. 1-2/A sınıfı, 3-4/A sınıfları mevcuttur.  Okulumuz birleştirilmiş sınıf esaslı eğitim vermektedir. Okul Öncesi Eğitim sınıfı mevcut değildir. 1 müdür odamız mevcuttur. Okulumuzun öğretmen norm kadrosu 2 ‘dir. Okulumuzda 1 kız öğrenci, 1 erkek öğrenci tuvaleti olmak üzere iki tuvalet mevcuttur. Okulumuz 2012 senesine kadar 1 derslik mevcutken 2012 senesi yazında okulumuz eski binasına bitişik 1 derslik , öğrenci lavasoları ve kazan dairesi yapılmıştır. Bu çalışmalarla beraber  eski sınıf ve lojmanda onarımdan geçmiş ve kalörifer tesisatı çekilmiştir.Okulumuzda  okula bitişik konumda 1+1,64 m²lojman mevcuttur. Okulumuzda 2008 Eylülden bu yana uydu-net internet mevcuttur.( Hızı iyidir.)

Köyümüz Eleşkirt ilçemize  17 km uzaklıkta doğal manzarası ile  güzel bir konumdadır.